Verleden, heden en toekomst.


Voordat Cors werd opgericht, was Richard Rinkema al langere tijd werkzaam bij Erica Recreatie. Hier heeft hij vol gedrevenheid gewerkt tot het faillissement in 2015 hier een einde maakte. Hoewel Richard zijn hele leven monteur is geweest, en vrijwel elk gemotoriseerd voertuig kan repareren, had Richard zijn passie gevonden in de (caravan)branche. 


Richard besloot om zijn eigen (recreatie)bedrijf op te richten, in het pand waar hij al jaren werkzaam was. Hier zou de focus echter liggen op het onderhouden en repareren van caravans, campers en vouwwagens. Ook zou er ruimte zijn voor onderhoud of reparatie aan uw aanhangwagen of schaftwagen. Dit was het begin van Cors.

 

Een half jaar na de opening van Cors, werd het duidelijk dat Richard twee extra handen kon gebruiken in de werkplaats. Wie zou het aanspreekpunt worden voor de klanten als Richard aan het sleutelen was? Direct was er een kandidaat in gedachten: Kenny Rinkema, de zoon van Richard. Over de samenwerking werd niet getwijfeld aangezien zij vroeger al een sterk team vormden als honkbalcoach en jong talent. Bovendien zorgde Kenny’s enthousiasme ervoor dat hij al snel een deel uitmaakte van Cors.

 

Inmiddels is Cors zodanig doorontwikkeld, dat er sprake was van ruimtegebrek. Richard en Kenny konden meer bieden dan de werkplaats op de Aalscholverlaan toeliet. Dit heeft hen doen besluiten te verhuizen naar de Nijverheidsweg Noord 85 in Amersfoort. De werkplaats in Amersfoort is een forse uitbreiding ten opzichte van de werkplaats in Zeist. Het nieuwe pand beschikt over tweemaal zoveel buitenruimte en biedt aanzienlijk meer ruimte in de werkplaats zelf. 

CORS

 

CORS in Zeist

Maart 2016 begonnen

4 jaar met plezier gewerkt

450m2 buitenruimte (12 caravan plekken)

250m2 werkplaats

3 werkplekken (2 met brug, 1 voor rep.)

50m2 magazijn stelling

 


 

CORS in Amersfoort

Start September 2019

750m2 buitenruimte (20-25 caravan plekken)

500m2 Werkplaats

6 werkplekken (4 met brug, 2 voor rep.)

125m2 magazijn stelling

Directe verbinding met de Vouwwagenzaak

Beveiligt buitenterrein voor uw wagen.